Следвайте ни

Лили Кючукова с изложба по случай 30 години Алианс Франсез

viber icon

На 1 април ще бъде открита експозицията „На кафе в Париж". Неин автор е Лили Кючукова, която е избрала акварел и живопис, свързана с Париж, но и с финото и деликатно изобразяване на жената, на нейната душевност и преживявания. Лили рисува женската душа и нейните мечтания и блянове. Платната на художничката са собственост на ГХГ София, ГХГ Пловдив, частни колекции в страната и чужбина – Франция, Нидерландия, Люксембург, Австрия, САЩ, Италия, Германия, Швейцария и Австралия.

Поводът за изложбата е 30 годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив. През месец март ежегодно се честват дните на френската реч. Над 70 държави и правителства са част от международната организация на франкофонията - 890 млн. мъже и жени, разпределени на петте континента, или 13% от населението на света говори и споделя френския език и неговите ценности. България е член на това движение от 1993 година. 

Откриването на изложбата ще се състои от 18,30 ч. в х-л Ландмарк, Гребна база Пловдив. Не пропускайте да се насладите на това приятно събитие, което ще ви пренесе в атмосферата на парижките кафенета. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?