49

Лекарка отвори вратите на "Болница за безсмъртни създания" в Пловдив

Лекарка отвори пред пловдивска публика вратите на своята „Болница за безсмъртни създания“. Книгата на младата писателка Александрина Крушарска беше представена в книжарница "Хеликон".

Алекс е завършила медицина. Когато решила да пише, наученото в специалността й станало фон на действието в сюжета. Тя вярва, че всеки писател, ако иска да звучи достоверно, трябва да пише за неща, които познава. Особено когато става въпрос за дебют. „Всичко се явява едно опипване на почвата. Така се роди "Болница за безсмъртни създания", каза за „Марица“ Крушарска.

"Много хора ме питат - това не е ли парадокс - уж безсмъртни, пък болница. Да, парадокс е. Това ми беше и целта. Безсмъртните създания се намират в едни условия на стрес и нови болести, необичайни за тях. Ние сме свикнали да четем досега за безсмъртни създания - вампири, върколаци, вещици и други. Аз се ограничих до шест вида, някои от тях са добре познати на фентъзи феновете", допълва писателката. В нейната история те се обединяват от това, че изведнъж са изгубили едно от най-големите предимства - тяхната неуязвимост и безсмъртие. И затова трябва да се борят“, разказа писателката за дебютното си произведение.

Писането не е нещо ново за нея. Като ученичка разбрала, че може да пише, съвсем случайно, след като в осми клас започнала да получава двойки по литература, тъй като госпожата й твърдяла, че човек в осми клас не може да пише по този начин. Казвала й, че това е преписано и написано от някой възрастен човек. Тогава тя разбрала, че има талант. Дълги години го потискала, тъй като искала да се реализира като лекар.

Работила е в Спешно отделение, след това се насочила към физиотерапията и рехабилитация. Съпругът й е хирург и неин най-добър консултант.

Александрина твърди, че извън писането и медицината, тя е интровертен човек. Не обича шумни компании. Предпочита да прекарва свободното си време със съпруга си и детето им.

Първата ѝ книга има продължение, което ще се казва "Анатомия на безсмъртните видове" и в момента се подготвя. Очаква се втората част на увлекателното фентъзи да излезе на книжния пазар през лятото.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?