1939

Легендите Давид Гета, Боб Синклер и Патрисия Каас идват в Пловдив

Фестивалът "Франкофоли" се мести под тепетата

Тазгодишното издание на международния фестивал "Франкофоли" (Francofolies de Bulgarie) ще се проведе в Пловдив. От самото си създаване мащабното събитие предлага богат афиш на известни френски изпълнители, като в настоящия момент организаторите са в преговори с изпълнителите Давид Гета, ZAZ, Патрисия Каас, Метр Гимс, Индила, Боб Синклер и много други. Програмата предвижда и творчески срещи и изяви на млади артисти от Пловдив и страната, на фестивала ще бъдат поканени и талантливи творци и занаятчии, както и младежи и деца от школите по изкуства в града под тепетата. 

Ще бъдат представени френската кухня и традиции. Основна част от събитието е единственият по рода си образователен модул, в който ще участват изявени деца от всички френски гимназии в цялата страна.

Организаторите на "Франкофоли" са се насочили към Пловдив, защото е утвърдена национална културна сцена, туристическа дестинация и едно от емблематичните средища за представяне на френската култура.

Предвижда се фестивалът да продължи три дни на Гребната база през лятото, като ще има открити сцени и пространства в артквартал "Капана" и в отдалечени от градския център места. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

26.01.2023 | 14:24

Наркомани.

Отговори
1 3

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?