Следвайте ни

Легендарни фолклорни ансамбли с голям концерт на Бунарджика

viber icon

Фолклорнитe ансамбли „Тракия“ и „Странджа” готвят голям концерт на сцената на Летния театър на Бунарджика на 28 юли от 20 часа.

Името на шоуто е „Път през Тракия”. Обединяването на двата професионални ансамбъла дава възможност за представянето на изключително богата и разнообразна програма. Билетите са на цени от 10, 12 и 15 лв.  

Ансамбъл “Тракия” – Пловдив е основан през 1974 г. от проф. Кирил Дженев. Доц.Стефан Мутафчиев е първият диригент на хора, а проф. Николай Стойков е първият диригент на оркестъра. 

Принос за този творчески заряд винаги са имали и изпълнителите. Те са завършили Националните училища по изкуства като Хореографското училище в София, Музикалните училища в Котел, Широка лъка, Бургас, Плевен, Русе и др. 

В този момент в България във всеки фолклорен ансамбъл, трупа, хор, оркестър има диригенти, хореографи, танцьори, певци и инструменталисти от школата на „Тракия”. 

Досега са изнесени хиляди концерти във всички краища на България и 53 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и т.н. 

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е създаден през 1965 година. В репертоара му са включени десетки танцови постановки, хорови, солови и оркестрови произведения. Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?