Следвайте ни

Ламбо се завръща в „Сцена на кръстопът“

Копродукция на Драмата и Младежкия театър със Стефан Вълдобрев открива фестивала

viber icon

Международният фестивал „Сцена на кръстопът” се готви да блесне от 11 до 21 септември в пъзела от културни събития, създавайки поредния изключителен театрален празник. На двете сцени на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов”- Пловдив и на сцената на Кукления театър в града, в галерии, по улиците и площадите на града ще шества театралният дух. Кулминацията ще дойде на 21 септември, когато проф. Стефан Данаилов ще играе в представлението „Актрисата“.

Началото ще бъде положено с уникална съвместна продукция между пловдивския театър и Младежкия театър „Н. Бинев“-София. Режисьорът Владимир Люцканов и неговият екип ще покажат как да я караме „По-полека“ с музиката на неподражаемия Стефан Вълдобрев. Празничното настроение ще продължи и в следващата фестивална вечер, когато режисьорът Стайко Мурджев ще ни разкаже „Слава!“ - истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света. 

А след това една млада дама ще се представи с „Приятно ми е, Ива“ и ще накара публиката да се замисли колко личности живеят в един човек.  Лиза Шопова ще разсмее пловдивчани с „Трима мъже и една Маргарита“, защото в  живота често тръгваш за някъде, а се оказваш другаде. 

Комедийната тема продължава и в „Защото на мама така й харесва“, където Лилия Абаджиева и компания, следвайки фестивалния слоган, ще преведат зрителите в невъзможността да намерят истинското си лице.

След това Явор Гърдев ще ги покани на „Празникът“, за да се задълбочат в размисли над отчуждението между поколенията и капсулирането на човека в собствения му свят, а в „По-различен от всички“ Иван Савов ще доразвие тази тема. 

Как могат да се дават обещания в един преходен свят, ще се опита да отговори „Развратникът“ на Стоян Радев, а режисьорът Владимир Люцканов ще размишлява по темата за голямото завръщане в „Аз, Фойербах“. Красимир Спасов ще запознае със „Сърдитите млади хора”, които искат да опитат всичко, което има „Вкус на мед“, а Николай Урумов ще ни срещне с „Двама съвсем голи мъже“, попаднали в трагикомична ситуация. 

Венцислав Асенов ще ни покаже двама кинаджии, които трудно и комично живеят с „Камъни в джобовете“. Маргарита Младенова ще ни разходи по Луда трева, за да си припомним истините, написани от Йордан Радичков, а Николай Ламбрев-Михайловски ще ни направи съпричастни на едно драматично „Спускане от връх Морган“. 

Теди Москов ще покаже как „Тъпи ентусиасти“ от различни общности се справят в комични ситуации, а Борислав Чакринов ще ни накара да се посмеем с комедийната пародия за Арсеник и стари дантели. Класът на проф. Стефан Данаилов, режисиран от Сава Драгунчев, ще ни задъха в криминално-комично-еротичното „Зверското синьо“ на киното. 

Гостите ни от Украйна ще ни поведат по „Кръстосани пътеки“, а Габриела Хаджикостова от Будапеща ще ни погледне с „Цъфнали очи“. 

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Коментари (1)

Майнатаун

20.07.2019 | 23:12

Добре че Веждито даде пари за ремонта на изгорелия театър, та да може сега Ламбо да се изявява на сцената му и да се прави на важен.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?