46

Куркински идва с юбилеен спектакъл за "Завеса под звездите"

С хитовия си юбилеен спектакъл „Мариус - 50” ще започне фестивалът-панорама на комедиите „Завеса под звездите” в лятно кино „Орфей” на 13 юни. В него ще бъдат показани пет премиерни спектакъла на Народния театър, Сатиричния, Театъра на армията и театрите на Русия и Габрово. Участват и театрални къщи „База Х” и „Вива Арте”.

След юбилейния спектакъл на Куркински, на 16 юни Михаил Билалов ще ни върне в бурните бандитски времена на 90-те години. Той ще покаже „Бум-бум – еволюция на престъпното мислене”.

Даниел Пеев, Бойко Кръстанов и Явор Бахаров ще разсмеят публиката с класиката от Уудхаус – „Джийвс и Устър в Пределно ясно”. 

Захари Бахаров и Теодора Духовникова ще спорят забавно за пари, политика, пластична хирургия и социални мрежи в „Това не го казвай“ на 21 юни.

Юлиян Вергов, Иван Радоев и Моню Монев ще покажат живота на софийските ергени и отношенията им с нежния пол в „Кафе с претенция“ на 22 юни. 

Звездите от Народен театър „Иван Вазов“ ще предизвикат празнична еуфория за душата и сетивата с музикалната комедия „Един безумен ден“ по класиката на Бомарше  „Сватбата на Фигаро“ на 23 юни.  „Завеса под звездите” ще продължи със спектакли с Руслан Мъйнови, Александра Сърчаджиева и Мария Сапунджиева през август и септември.

Панорама на комедиите „Завеса под звездите“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Пловдив през 2023 година.

По логистични причини част от гостуващите заглавия ще се представят на съпътстващи сцени – Летен театър „Бунарджика“ и Дом на културата „Борис Христов“. 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?