„Купи 1 книга” , за да има книги утре

Ден след старта на кампанията „Купи 1 книга" издателите вече отчитат увеличение на продажбите си онлайн. Това каза Сияна Колибарова, която работи в една от фирмите, организирали инициативата. Кампанията е първа по рода си и е породена от факта, че издателства, книжарници и печатари в момента работят на нулеви обороти.

„Целта е да подтикнем хората, които обичат да четат, да помогнат да не изчезне книгата, която сега е един сложен продукт, в който, освен автори и издатели, се включват още много хора по веригата", казва Колибарова.

Инициативата е по идея на Асоциация „Българска книга". Тя започна в Деня на детската книга - 2 април. В нея участват автори, графични дизайнери, страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари и търговци. Над 120 издателства и книжарници подкрепят „Купи 1 книга". Тъй като книжарниците са затворени, създателите на книги призовават всеки, който обича да чете, да си купи поне една книга.

Книгата е това, което остава след нас. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце, гласи призивът на организаторите на кампанията. Според тях именно малките усилия на всеки от нас могат да помогнат за спасяването на книгата като ценност.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уебстраница на инициативата: www.kupi1kniga.com. От там те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Елица Монева

Елица Монева

05.04.2020 | 16:14

Прекрасна инициатива. Поздравления за идеята и огромни благодарности от нас - четящите хора! Всички издателства пуснаха големи отстъпки на книгите си и дано това стимулира хората да си купят книги в този тежък за всички момент.

Отговори
2 0
irinka

irinka

05.04.2020 | 15:21

Престанете да предлагате залежалата некачествена стока на издателствата!

Отговори
1 2
.,..

.,..

07.04.2020 | 09:44

Егати глупавото мислене

Отговори
0 0
.,..

.,..

07.04.2020 | 09:45

За Irinka се отнася

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?