Следвайте ни

Култовите LAIBACH с уникален музикален спектакъл на Античния

viber icon

Словенците от LAIBACH ще се развихрят на сцената на Античния театър през септември. Това обявиха преди минути организаторите от Blue Hills events. Точната дата на шоуто е 18 септември, като групата ще свири заедни с Оркестъра и хора на Държавната опера в Пловдив с диригент Константин Добройков. 

Организаторите обещават неповторимо шоу, което ще бъде единствено и специално за Пловдив. То няма да е част от програма на турне, а ще е нещо специално създадено и представено само веднъжи то пред пловдивчани и гостите на града. Програмата ще включва хитови изпълнения и разтърсващо мапинг шоу сред атмосферата на Античния театър. 

„Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на артист от световна арт класа, със стил, който съдържа  мултидисциплинарни практики – от популярната до високата култура, обхващащ мощни препратки към историята на изкуството - от класическо и авангардно до социалистически реализъм и поп арта“, разпалват любопитството организаторите. 

Миналото на LAIBACH крие не едно специално и незабравимо тяхно изпълнение - през август 2015 г.  те  стават една от първите групи от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея, събитието и цялото посещение е документирано във филма Liberation Day.

LAIBACH са култ, който изгради в цяла Европа стил от последователи. Те се самопровъзгласиха за „инженери на човешката душа“. Техният милитаристичен стил, пропагандистки манифести и тоталитаристки изказвания пораждат многобройни дебати за тяхното действително художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера LAIBACH, чиито членове живеят в Любляна, са издали почти 40 албума.

Билетите за този уникален спектакъл са с цени 60 лв, 70 лв, 80 лв. и вече са в продажба Събитието се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор Blue Hills Events .

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?