46
Следвайте ни

Кукленият стяга премиера с класиката за Незнайко

viber icon

Една от любимите детски истории - „Незнайко в слънчевия град“ ще оживее на сцената на Кукления театър на 15 януари. Това е първата премиера на трупата за новата 2022 година. Книгата на Николай Носов е публикувана за първи път през 1958 година и става любима за две поколения израснали по времето на социализма. Синът и внукът на писателя са известни руски фотографи.

„Купили сме авторските права от наследниците на писателя. Направили сме и адаптация за сцена“, каза директорът на Кукления театър Петър Влайков.

Спектакълът ще е дълъг около 40 минути и негов режисьор е Елица Петкова. Сценографията е много интересна. Тя показва една детска стая с дивана, на който се раждат мечтите на децата. Целият декор може да пътува заедно с героя си.

Автори на куклите и сценографията са ръководителката на ателието на Столичния куклен театър Ива Гикова и Ивайло Николов. 

Героят на Николай Носов мечтае да има вълшебна пръчица. И това негово желание го въвлича в серия от големи приключения. В спектакъла участват Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Даниела Русева, Елин Стоянова и Ивелин Николов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?