46
Следвайте ни

Кукленият показва мрачната романтика на "Дивите лебеди"

viber icon

Премиери на две нови постановки готви до края на годината Кукленият театър. Едната е „Дивите лебеди” по Ханс Кристиян Андерсен, а другата е „Незнайко в слънчевия град” на Николай Носов. И двете ще са класически куклени спектакли. 

„Дивите лебеди” не е за малки деца – тя е романтично-мрачна и като сценична визия е предизвикателство за екипа”, каза директорът на Кукления театър Петър Влайков.

Режисьор на „Димите лебеди” ще е Евелина Кьосовска. Незнайко в Слънчевия град” ще направи Елица Попова.

Според директора Петър Влайков, двете постановки трябва да бъдат представени пред публика до края на годината. „Времето е много динамично и всички планове може и да се променят”, обясни Петър Влайков.

Дивите лебеди" се счита за предизвикателство за художниците илюстратори и театралите. Приказката е илюстрирана от най-големите имена в оформлението на книги.

Изследователят на датския фолклор Матиас Винтер публикува подобна приказка през 1823 година /15 години преди Андерсен/, която се казва "11-те лебеди"

За повече пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?