49
Следвайте ни

Кукленият готви първа бейби пиеса в Пловдив

viber icon

Кукленият театър готви първата в Пловдив бейби пиеса за бебета от 6-месечна възраст до година и половина две. Тя е част от инициативите за отбелязване на 75-годишнината на театъра. Пиесата е с работно заглавие „Аз съм“ и ще бъде реализирана от режисьорката Галина Савова. 

Тези спектакли са безсловесни. Целта е малките деца да се запознаят със сценичното пространство, да свикнат с актьорите и с формата „Аз идвам и гледам“.

„Идеята е на тази възраст бебетата да водят активен живот. Бейби театърът започва в Англия преди няколко години и вече се правят фестивали с него. Предлага се съдържание съобразено с възрастта на децата“, обясни актрисата Венера Фингарова от Кукления театър

В следващите месеци театърът и сдружение „Двама са малко трима са много“ ще направи творческа лаборатория, която да изследва как дигиталните технологии помагат и докъде са границите им с живото изкуство. Юбилейната програма ще продължи като през септември, когато са планирани две премиери - един спектакъл за деца и един за възрастни. 

Театърът ще продължи да пише летописа си за периода от 2016 до 2022 година. В него ще има интересна информация за самата страда на Държавен куклен театър.

Какви други интересни събития можете да посетите днес, четете на spravochnik.marica.bg - най-добрия гид за Пловдив.  

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?