Куката обеща да снима филм в Пловдив

Препълнената зала на Lucky Дом на киното изпрати с аплодисменти актьора и режисьор Мариан Вълев, който в сряда вечерта представи първия си авторски филм "Лошо момиче".  ​Познатият като Куката от известния сериал „Под прикритие“ актьор обеща на пловдивската публика, че ще снима следващата си лента под тепетата.  

"Лошо момиче" разказва за бивша шампионка по художествена гимнастика и настояща стрийптизьорка. Семейна трагедия води до драматични промени в живота на момичето и то тръгва по грешния път на алкохола и наркотиците. Най-голям враг за девойката, обаче, си остава самата тя и непрестанното лутане между доброто и лошото.

Сред качествено подбраният актьорски състав са Елена Телбис, Деян Донков, Станислава Армутлиева, Дария Симеонова, Велислав Павлов и Диляна Попова. Главната роля изпълнява младата, но талантливата Любомира Башева.

Филмът зарадва много пловдивската публика и след края му, Мариан Вълев бе подкрепен с бурни аплодисменти. Актьорът призна, че призванието в живота му е да се занимава с кино. Когато е бил самотен, изгубен или на грешния път, това което е успявало да го държи разумен и да не му позволява да премине черната бариера е точно тази негова страст. Жанра му позволява да разкаже това, което не би могъл да изрази с думи. Не крие, че черпи вдъхновение от „Черният лебед“ и „Кечистът“.

Вълев призна, че се е изморил и изчерпал като актьор. Точно за да не се изтърка образа му, решава да се захване с пълнометражен филм, заемайки ролята на сценарист и режисьор. Въпреки, че първоначално изиграва кратка сцена, където участва като таксиметров шофьор, после решава да отреже кадъра напълно.

Интересното за лентата е, че тя е изцяло основана на истински събития, разказващи случки от живота на реални хора. Куката не крие, че неведнъж е попадал сред престъпници, алкохолици, наркомани и проститутки. Споделя, че въпреки всичко е успял да запази рационалното си мислене и трезвия си поглед върху заобикалящата го среда.

За режисьора изкуството трябва да бъде представено честно и откровено, а не да възпитава и да диктува морални уроци на зрителите. Това е и главната идея на „Лошо момиче“. Признава, че никак не е било лесно да постигне тази си цел и се е лутал между 21 сценария. Работата му по филма е тежка, но е разчитал и на сериозните старания от страна на актьорите. За разлика от сериалите, при пълнометражните ленти особеното е съобразяването на време и таргети на отделните герои и разкриването на образите им.

Друга основна пречка при работата върху филма е финансирането. Актьорът разказва, че е срещнал немалко трудности по отношение на бюджета. ​Благодари и на БНТ, благодарение на която „Лошо момиче“ е факт.

На по чаша вино с почитателите си, Куката поговори приятелски за подробностите около музиката и местата, които е избрал за снимките. Любопитно разкритие е срещата му с Тил Линдеман от известната група Рамщайн. Тя е била необходима за откупуването на правата върху песни, използвани във филма. Вълев разкри, че двамата са имали няколко неповторими нощи заедно.

Преди края на вечерта, режисьорът сподели че е изключително радостен и трогнат от реакцията на публиката. Докосващ сърцата на всички, филмът се очаква да се завърти по кината от 12 април. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?