„Криворазбраната цивилизация“ представят в Хасково

 

Мюзикълът “Криворазбраната цивилизация” ще бъде представен на сцената на читалище “Заря” този месец. Продукцията от репертоара на великотърновския театър „Константин Кисимов” ще могат да видят хасковлии на 30-и от 19 часа.

“Криворазбраната цивилизация” е по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников. Сценарият и постановката са дело на Борис Дюлгеров, а асистент-режисьор е Румяна Атанасова. Лидия Къркеланова е художник на мюзикъла. Диригент е Васил Вълчев, а за хореографията се е погрижила Катя Богданова. Хор майстор е Яница Брънзелова, а корепетитори са Росица Тарапанова, Мария Добрева и Петя Драгостинова.

Една от главните роли е поверенa на Полина Петкова. Тя ще се появи на сцената на културната институция в образа на Анка. Впечатляващата героиня е младо момиче, което се увлича по модерното, но после осъзнава, че нейното разбиране за света е напълно погрешно. В ролята на Маргариди публиката ще може да види Милен Иванов. Той определя героя си като един емблематичен образ, който е носител на провокацията и на изкушението.

Музикално-драматичният театър във Велико Търново е първият в страната, който поставя на сцена спектакъла с музиката на Дечо Таралежков след телевизионния вариант от 70-те години на ХХ век. Премиерата на мюзикъла бе през септември тази година в старата столица.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?