Кръстю Кръстев, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов": Няма да спра представления

Опитваме се да не правим разходи и ще разчитаме на старите прeдставления в афиша. Няма да спра гастролите, които сме заложили в програмата си отпреди 4-5 месеца. Сега например ни предстои турне в Хасково с „Президентска опера". Заповедта си е заповед, но не можем да разочароваме публиката. Имаме гастрольори в представлението и след като играят, естествено, ще трябва да им платя хонорари. Няма да сваля и спектакли като „Макбет", където гостува Любен Чаталов, стига да има интерес от публиката. Иначе имаме идеи със собствения си ресурс, защото нямаме щатен режисьор, с усилията на наличната трупа да направим едно новогодишно представление за деца.

Ситуацията в Смолян е изключително тежка, общината е бедна, има висок процент безработни. Затова и ми се струва пагубно да станем общински театър. Родопският театър има малка трупа, но сериозна многофункционална сграда, за която не е в състояние да се грижи без помощта на държавата.

Истината е, че на държавното ръководство му предстоят трудни решения  -  дали да има театър, изкуство, или не. Защото и изкуството е вид политика. Ако да, то трябва да се дадат най-подходящите лекарства и много витамини, за да се излекуваме от грипа. И въпреки всичко ние продължаваме да работим, това е призванието ни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?