Следвайте ни

Красимир Димовски представя "Момичето, което предсказваше миналото"

viber icon

Сборникът разкази на редактора на „Марица” Красимир Димовски „Момичето, което предсказваше миналото“ ще направи своята голяма премиера довечера в 18 часа в къщата на постоянната експозиция „Енчо Пиронков”.

Представянето е част от фестивала „Пловдив чете”. За сборника ще говори Александър Секулов. Книгата е издадена от издателство „Хермес”.

В книгата са включени 13 разказа. Може ли да се предскаже миналото и да си спомним бъдещето? Защо светът е все още толкова неподреден като в детска игра? И защо Бог не е това, за което го мислим? Отговорите може да са скрити в тези 13 великолепни разказа. 

Час преди това в двора на същата къща Младен Влашки, Клео Протохристова, Гергина Кръстева, Здравко Дечев, Татяна Ичевска и Борис Минков ще направят срещата „Страница и четенето”. Тя е посветена на списание „Страница”.

Издателство „Летера” ще представи романа „Лятна история“от Йордан Костурков в културен център „Тракарт” в 18 часа. Ще участват актьорът Петър Тосков и джаз изпълнителите Александър Леков – китара, Желязка Белчилова – вокал.

В книжарница „Хеликон” писателят Богдан Русев ще раздава автографи за новия си криминален роман, който се казва „Вечен град”. Срещата ще започне в 18.30 часа. 

Пак тогава в Bee Bop Café започва среща разговор с Катерина Хапсали за сборника й „Хора”. Модератор ще е Кремена Димитрова. В 20 часа на същото място започва представянето на книгата „Жираф в чашата” на Николай Ценков. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?