49

Краси Алексиева написа биографичната "ДНК"

Пловдивската галеристка Краси Алексиева ще представи книгата си „ДНК” на 6 април от 18 часа в залата на Радио Пловдив. Това не е първа книга на Краси.

Тя има зад гърба си 4 стихосбирки и две интересни книги с есета, които са посветени на български художници. В едната представя 20 творци, а в другата - 30.

Книгата разказва на 300 страници текст за 27-годишната история на галерия „Възраждане”. Има и 200 страници фотоалбум. Книгата е в луксозно изпълнение.

„Тази книга е автобиография и биография на Краси Алексиева. За толкова години галерията има направени над 600 изложби – има какво да се разкаже”, каза галеристът Сим Алексиев. 

Краси Алексиева е родена в София. Попада в Пловдив и се влюбва в него. Ръководи галерия „Възраждане” вече 27 години. 

За дейността си галерията има наградата „Полет над Пловдив”. Тя се връчва в Нощта на музеите и галериите от КЦМ, Пловдив за най-добра галерия през 2006 година.

През 2010 година, галерия Възраждане бе удостоена със златна значка „Златна книга” и специален сертификат за почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата.

Четирите стихосбирки на Краси Алексиева са „ Къде ме търсите”, „ Бог да бъде там”, „ Свръхскоростно” и „ Любов на живота“. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?