71
Следвайте ни

Кой контролира контролиращите? Кузманов и Василева със световни проекти в "Капана"

viber icon

Двама от художниците от първата резидентна програма на Община Пловдив Кирил Кузманов и Марияна Василева ще се срещнат с хората изкушени от изкуството в галерия „Капана” утре в 17 часа.

В рамките на срещата те ще представят проектите си свързани с Пловдив в рамките на резидентната програма. Кирил Кузманов ще говори за “Кой контролира контролиращите, или запис от моето преминаване” (2009 - 2021). В края на септември той ще бъде представен в публичното пространство на града. 

Проектът на Кирил Кузманов "Кой контролира контролиращите", който му носи голяма известност

Марияна Василева работи в Пловдив от началото на месеца. Тя ще представи свои предишни проекти, свързани с различни градове и места, където е била резидент, както и част от идеята си, която предстои да бъде реализирана в града в края на месеца.

Кирил Кузманов живее и работи в Лондон. Той се интересува от това как идеите като обекти, изразени чрез определен език, мащаб и медия придобиват своя статут и как този статут културно и психологически влияе върху нашия опит.  

Марияна Василева е завършила Берлинския университет по изкуствата. Работи в областта на видеото, скулптурата, рисунката и инсталацията. Организирала е много самостоятелни изложби в Берлин, Есен, Аугсбург, Окланд, Лион, Сидни, Палма, Торонто, Бремен, Сан Хуан, Монреал. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?