Следвайте ни

Кой е първият театър, станал жертва на коронавируса?

viber icon
Столичният Театър 199 „Валентин Стойчев“ затвори врати заради бум на Ковид-19 и всички постановки до края на месеца са отменени. Информацията идва от„Площад Славейков“, след изказване на директора  Анна Монова.

 „Уважаеми зрители, представленията на нашия театър, планирани за месец октомври, се отлагат. Закупените билети можете да презаверите за месец ноември или да получите обратно парите си до 31 октомври. Касата на театъра работи всеки ден от 14,30 до 19,30 часа. Съжаляваме за причиненото неудобство“гласи съобщението на „199“ във Фейсбук.

Осем души от състава са дали положителна проба, чакат се резултатите на още седем, обясни Монова. В щата на театъра има 44 души на трудов договор. „199“ е тип „отворена сцена“, затова няма трупа.

В различните заглавия в афиша играят общо 140 актьори – някои от тях също са били заразени от откриването на новия сезон, затова се е наложило да паднат някои заглавия. Четири или пет представления са били отменени заради актьори с Ковид-19 от края на септември до 15 октомври, когато бе затворен театърът, отбеляза директорката.

В момента театърът е празен, допускат се хора само след отрицателен тест за коронавирус. Отрицателен PCR тест има и самата Монова, затова е на работа. Там са още трима актьори и техният режисьор, които са решили на своя отговорност да репетират нов спектакъл. Всички помещения на територията на „199“ са дезинфекцирани.

"Високата цена на PCR-теста е проблем за немалко хора от театъра, тестовете на служителите на „199“ обаче ще бъдат поети от нас", каза още директорката.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай