"Коприна" разказва за бунтове на самураи и голяма любов

Драматичен театър започва новите репетиции за спектакъла си „Коприна” в началото на октомври. Целта е трупата да подготви премиерата му за декември.

Режисьорът Диана Добрева все още не е избрала конкретните актьори за историята на италианеца Алесандро Барико, която бе превърната в театрална постановка от Александър Секулов.

В романа „Коприна” се разказва за френски търговец, който достига Япония, за да внесе в родината си копринени буби.  Дребният предприемач Ерве се влюбва в безименно японско момиче.

В спектакъла става въпрос за ключови исторически събития от епохата – съдът над първата стихосбирка на Шарл Бодлер „Цветя на злото”, бунтове на селяни и самураи в Япония и акостирането на американските бойни кораби в затворената до този момент страна. 

Цялото лутане на Ерве е като продължение на идеята за Пътуващия човек – нещо, което бе започнато в спектакъла „Одисей”.  

Автор на костюмите е Марина Райчинова, а декорите са на Мира Каланова. Режисьор е Диана Добрева, композитор е Петя Диманова, а драматург е Александър Секулов.

Алесандро Барико е известен писател, журналист и режисьор. Другият му роман „Океан море” е не по-малко популярен. „Коприна” е финансиран от програмата „Наследство 2021” на фондация „Пловдив 2019”. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?