1939

Kool & The Gang превръщат Античния в дискотека

Пловдив чака за първи път най-старата поп група в света Kool & The Gang. Тя пристига за концерт на Античния театър на 12 юни като част от фестивала Disco Music Fest, който се провежда за първи път в голям град надалече от морето. Музикалното шоу е финансирано с 80 000 лева и е част от Културния календар на града.

Фестивалът за любителите на музиката от края на 70-те и началото на 80-те ще продължи два дни. Все още не са известни участниците за откриващия концерт на 11 юни. Организаторите от „МаскАрт” са подготвили за двете вечери най-съвременна техника. Kool & The Gang обаче са изпратили инструкции за това с каква апаратура искат да излязат на Античния. Групата, която е създадена през 1964 година от братята Бел, ще дойде с двама от първите си членове. Това са Робърт „Kool” Бел и Джордж „Funky” Браун. За 59 години през бандата са преминали 28 големи музиканти. Интересното е, че групата използва най-различни стилове в музиката си.

Интересът към фестивала е много голям и вече са продадени половината билети. В момента вече се харчат и скъпите на цена между 120 и 140 лева. Ако интересът до юни се запази такъв, ще бъдат пуснати и билети за правостоящи. Идеята е в двете вечери на фестивала дори на седалките на Античния театър гостите да могат да станат и да танцуват, ако искат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГЯУРИТЕ

ГЯУРИТЕ

16.03.2023 | 12:27

В ЕКАРИСАЖА!

Отговори
0 2
СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА

16.03.2023 | 12:10

И 1 МИЛИОН СУХА ПАРА :)

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?