Следвайте ни

Константин Анастасов стяга поредица изложби

Поредица от изложби и творчески участия подготвя популярният пазарджишки художник Константин Анастасов. Лятото – неговият любим творчески сезон – се очертава да бъде не само горещо, но и доста динамично за него. Известно е обаче, че именно от този красив сезон талантливият майстор на четката черпи най-много вдъхновение.

Именно това ще видим в традиционната експозиция с морски акцент, с която Анастасов всяка година в края на отпускарския сезон радва местните си почитатели. Пред „Марица“ той разказа, че си е подарил поредното вдъхновяващо докосване до невероятния Несебър, откъдето е донесъл в родния град много съкровени емоции, които ще се превърнат в нови идеи и мотиви. Част от тях ще се втъкат в картините му, други – в арт-инсталациите, съпътстващи неизменно традиционната „морска“ изява на твореца. Откриването е на Вяра, Надежда и Любов – 17 септември.

Първото от предстоящите му участия е тази сряда, 3 юли, когато гостува със самостоятелна изложба на Клуба на дейците на културата в Смолян по покана на председателя Светозар Казанджиев. Пазарджишкият творец ще представи 43 свои платна от различни жанрове – пейзажи, натюрморти, живопис и други. Експозицията ще остане на разположение на тамошната аудитория до 18 юли.

Анастасов ще се включи и в Арт клас - Пазарджик. В атрактивното занимание по рисуване той ще предложи няколко свои платна, върху които курсистите да приложат своите умения. И обещава всеки да си тръгне с шедьовър.

Преди това обаче, на 5 юли, му предстои изява като майстор на карикатурата и шаржа в Десетото издание на Националния поетичен конкурс „Милош Зяпков“ в Ракитово. Част от културното събитие ще бъде камерна изложба с шаржове на всички победители от изминалото десетиелетие в литературния конкурс.

Лятото на художника ще завърши с представяне на картини в Художествената галерия в Карлово по покана на директора на културното ведомство.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?