Следвайте ни

Конкурсът за шеф на „Старинен Пловдив" тръгва към София

viber icon

Заповедта за провеждането на конкурс за директор на Общински институт „Старинен Пловдив” вече е готова и тези дни ще бъде връчена за подпис на кмета Здравко Димитров. След това документът ще потегли към Министерството на културата. 

Има незначителни промени с обявените преди месец изисквания, като сега е отпаднала необходимостта кандидатът да има компютърна грамотност.

Новият директор обаче трябва да има хуманитарно образование. То трябва да е в областите история, археология, туризъм, антропология, социология и култура.

Не е отпаднало и изискването за 3 години натрупан професионален стаж по съответното направление. 

Сегашният директор на общинския институт Богомил Грозев бе назначен в края на февруари миналата година без конкурс. Тогава стана ясно, че е завършил минно-геоложкия университет.

Преди него на стола се изредиха по същия начин Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански и Йордан Илиев. Весела Илиева е последният директор, който е печелил обявен конкурс преди повече от 15 години.

Бившият телевизионер Грозев отказа да коментира дали смята да се яви на конкурса. 

 

 

 

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Доко

Доко

17.05.2021 | 23:20

Имала нямала стаж била е без конкурс както е и той. Така че стига истерии.

Отговори
0 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

16.05.2021 | 20:25

Наташа Димитрова и Теодора Стойкова бяха избрани от тогавашния Общински съвет.Наташа Димитрова имаше 10 годишен стаж в Управлението на Старинен Пловдив.Не слагайте всички под един знаменател и си проверявайте информацията

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?