Конкурсът "Орфееви таланти" минава на видео

Тазгодишното издание на НМФК „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ – ПЛОВДИВ, 2020 да се проведе при форсмажорни обстоятелства, а именно чрез участие с видеоклипове на заявилите участие в графика на конкурса, съобщават от Община Пловдив.

ПРАВИЛА:

До 22 април 2020 година на e-mail адрес: [email protected] ще се приемат видеоклипове, съдържащи изпълненията на участник, изпратени чрез web платформите за пренос на данни: http://dox.bg/ или https://wetransfer.com/

Всеки отделен участник (индивидуален изпълнител или състав) трябва да представи изпълненията си (1, 2 или 3) на един файл, като задължително условие е преди изпълненията да се декламират следните данни за информация: Три имена (съответно за състави – наименование на състава), възрастова група и институция от чието име се явява/т.

ТЕХНИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ НЯМА ДА БЪДЕ ВЗЕТО ПРЕДВИД И НЯМА ДА ПОВЛИЯЕ НА ОЦЕНКАТА ОТ ЖУРИРАЩИЯ СЪСТАВ.

Видеоклиповете могат да бъдат направени със смартфони, видеокамери, таблети и други средства, които осигуряват нормален аудио-визуален контакт.

Заседанията на журиращия състав, ще бъдат видеозаснети, с цел доказване достоверността на оценяващите специалисти в съответните направления.

Всички наградени участници ще получат ДИПЛОМ както и материално изражение на наградата (медал, плакет или статуетка). ДИПЛОМЪТ ще бъде подписан от всички членове на комисията, която е присъдила съответната награда.

Участниците в направленията: „Народно пеене“ и „Народни инструменти“ от III и IV възрастови групи, ще се състезават съответно (за трета група) за еднократна целева стипендия и (за четвърта група) за едногодишна стипендия от Държавния бюджет.

Всички участници ще се състезават освен за „златна лира“, „сребърна лира“ и „бронзова лира“, също и за допълнителни материални награди от бюджета на сдружение „Български национален младежки фолклорен съюз“, както и за традиционната награда „ГРАНД ПРИ“.

Преподавателите, които чрез представянето на своите възпитаници демонстрират високи постижения, по преценка на съответните оценяващи комисии (жури) ще получат сертификат за високи педагогически и/или художествено-творчески постижения и заслуги.

НАГРАДИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДОСТАВЕНИ НА УЧАСТНИЦИТЕ ЗА СМЕТКА НА СДРУЖЕНИЕ „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОЛКЛОРЕН СЪЮЗ“, а ръководството на конкурса ще направи всичко възможно, те да бъдат връчени на лауреатите чрез официални събития по градове и/или институции.

ПРЕГЛЕЖДАНЕ И ПРОСЛУШВАНЕ НА ПОЛУЧЕНИТЕ ВИДЕОМАТЕРИАЛИ И ЗАСЕДАНИЯТА НА КОМИСИИТЕ ЩЕ СЕ СЪСТОЯТ НА ДАТИТЕ, КОИТО СА ОБЯВЕНИ ЗА ВТОРО ПРОВЕЖДАНЕ НА НМФК „ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ“ – ПЛОВДИВ, 2020

24, 25 и 26 АПРИЛ 2020 г. в град Пловдив

Всички заседания ще бъдат протоколирани и видеозаснети!

Решението е взето след проведени разговори с представители на Министерство на образованието и науката и Министерство на културата, Управителният съвет на сдружение „Български национален младежки фолклорен съюз“, съгласувано с Ръководството на АМТИИ „проф. Асен Диамандиев“ – град Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?