Следвайте ни

Коледният панаир на книгата се отменя заради коронавируса

viber icon

Пандемията промени много неща, а още повече събития се наложи да се преместят с нови дати или напълно да се отменят. Не прави изключение и издателският бизнес. Тази зима, за първи път от създаването си, Коледен панаир на книгата няма да има.

Организаторите от Асоциация "Българска книга" взеха това решение след зачистилите случаи на новозаразени с Covid-19. Те предпочитат да има нулева година, отколкото да поставят под риск както изложители, така и читателите.

На пазара винаги се правят срещи със самите автори или издатели, водят се представяния на нови заглавия или беседи. Последната Алея на книгата в Пловдив и София отбеляза рекорден брой изложители, а не по-малък бе интереса и от страна на потребители.

Коледния пазар трябваше да се проведе в или пред НДК, както по традиция. Досега се обсъждаха няколко възможности за провеждането му, включително и с читателите чрез анкета, но в последствие всички отпаднаха. Сега се обмисля възможността фестивалът да се прехвърли във виртуалното пространство.

ят
Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Коментари (1)

гуджо

гуджо

15.11.2020 | 07:28

ба мааа му.вино може книги не.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?