„Кокошка" - спектакъл за свободния дух

„Кокошка“ е постановка за свободния дух на човека. Драматургията - руска класика, е смесица от текстове на А. П. Чехов и Николай Коляда. Главните персонажи в спектакъла - Нина Заречная и Александър Тимофеевич, заминават за столицата, влюбвайки се един в друг и намирайки свободата в изкуството. Там те попадат във водовъртежа на „изкуствените“ среди и фалшивите приятелства. Но какво става, когатo „свободата“ напусне духа на човека и стане причина за пошло поведение, за дързост към тривиалната творческа изява и живеенето, съпътствано от материализма, от „външното“, от кича и желанието за шумна слава? И всичко това на всяка цена.

Сценичната адаптация и постановката е на Ана Батева. В „Кокошка“ участват талантливите млади актьори - Василена Винченцо и Васил Дуев, познат на зрителите и като режисьор. Музиката пък е на Стефан Здравески, дизайнът - на Мария Налбантова, фотограф е Константин Радев. Жанрът е трагикомедия, а иронизирането на „културната“ родна действителност е в основата на спектакъла.

„Кокошка“  е първото представление на новосъздаденото сдружение за театър и изкуство SPAM Studios и може да бъде видяно днес от 19:30 часа в Сцена в Jazz-a. Билети за спектакъла ще се продават и на място, непосредствено преди началото. Сумата, срещу която пловдивчани могат да се насладят на "Кокошка", е 10 лв.

След представлението всеки, които желае, ще може да участвате в мини мастър клас с Ана Батева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ахилеас Хапсалис

Ахилеас Хапсалис

16.01.2021 | 10:18

Браво, Винце! Браво, Дуев! Великолепно играхте.

Отговори
1 0
Ахилеас Хапсалис

Ахилеас Хапсалис

16.01.2021 | 10:18

Браво Винце,браво Дуев! Уникална постановка!!!

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?