Следвайте ни

Кой показа среден пръст на Нели Чунчукова

Огънят и водата са заложени като символи в характерите на двамата главни герои в любовната история „Нарисувай ме"

viber icon

Преди дни приключи монтирането на първия късометражен филм на Нели Чунчукова „Нарисувай ме". Освен че играе във филма, Нели е и негов сценарист. Специално за читателите на „Марица“ красивата актриса разказа от първо лице за вълненията си около проекта.

Случваше се да объркаме репликите си, което ни караше да се смеем почти през цялото време. Случваше се да бутнем камерата, когато минавахме покрай нея. В една от сцените трябваше да запаля цигара и понеже не съм пушач, без да искам обърнах цигарата наобратно. Беше адски смешно! Понякога Мартин правеше доста забавни физиономии, показваше ми среден пръст, докато се опитвах да съм задълбочена и тъжна. Имаше доста моменти, в които трябваше да съм супер сериозна, а на мен ми идеше да избухна в смях.

„Нарисувай ме" е любовна история. Огънят и водата са заложени като символи в характерите на двамата главни герои. Противоположността на тези елементи създава главния конфликт между музиканта Слав и Невена. Момчето, което играе главната мъжка роля, се казва Мартин Тасков. Мартин е прекрасен актьор и страхотен човек и приятел.

Две са основните идеи, заложени във филма. Първата е, че не бива сами да поставяме спирачка пред собственото си щастие. Трябва да се възползваме от възможностите, които ни предоставя животът. Защото ние, хората, сами саботираме себе си заради различни страхове - от нараняване, от чуждо мнение, от обвързване... И когато един ден се осъзнаем, може да е прекалено късно. Другата идея на филма е, че всеки вижда света и другите през собствената си същност и очаква всички да са като него. Но хората са различни и всеки има своите си вътрешни проблеми и страхове, които в повечето случаи остават скрити за околните. Ние никога не се замисляме какво мъчи другия човек отвътре и кое го кара да се държи по определен начин.

Час и половина до Оскарите

Първоначално имах съвсем различна идея. Изпратих сценария на Димитър Маринов - първия българин, държал Оскар в ръцете си. Той е един от най-невероятните хора, с които ме е срещал животът до този момент. Независимо от успехите си, е изключително слънчев и приятелски настроен. А и е такъв психолог! Разбра за мен неща, за които на другите хора вероятно ще са им нужни години, за да проумеят. Посетих един от актьорските му класове в София и беше изключително вдъхновяващо да го слушам и да се уча от него. От там се познаваме. Той ми даде съвет да напиша сценарий за нещо, което разбирам, което ми се е случвало и познавам добре като емоция. Хората винаги усещат искреността в изкуството. Имат сензори и за фалша. След като говорих с него, измислих тотално различна история. Отне ми около час и половина да напиша сценария.

На интровертите с любов

В основата на филма стоят преживявания от моя собствен живот. Вплела съм в сюжета и случки, които са плод на въображението ми. Вдъхнови ме една детска любов. Инспирирана съм и от  интровертните хора, които не говорят много и не бързат в нищо, но при тях чувствата са много по-дълбоки и продължителни. Вдъхнови ме изкуството като обяснение в любов - един от най-прекрасните начини да покажеш чувствата си.

Това, което винаги ме е притеснявало, е нежеланието на хората да разберат човека срещу себе си. Надявам се в близко бъдеще всички ние да овладеем тази чувствителност, която да ни накара да се вгледаме в другия и да се опитаме да го разберем, независимо колко е различен той от нас самите.

Филм ли? Я вън!

Срещнах изключително много трудности по време на снимките. Сблъсках се с недоверие. "О, как ти ще напишеш сценарий! Как ще се справиш с такова нещо? Ти никога не си правила това преди!" Не само че написах сценарий, но и се грижих за всичко във филма. Изпълнявах всяка възможна длъжност, която може да съществува в един филм, без оператор и осветител. Едно от най-трудните неща беше да се справя с организирането на екипа и локациите.

Имаше много неща, за които не бях подготвена. Преживях доста стрес и напрежение, свързани с това, че сме ограничени от определено време и бюджет. Срещнах два типа хора - такива, които искаха да ми помогнат искрено, от сърце, и други, които решиха да се възползват от ситуацията. По средата на единия снимачен ден бяхме изгонени от апартамента, в който снимахме. Никак не беше забавно. Беше 22.30 вечерта! Трябваше веднага да се намери нова локация. Но някак си се справихме.

Няма сила, която да ме спре

Този проект потвърди неща, които отдавна знам за себе си - че съм много решителна, никога не се спирам, когато чуя "не". Не се отказвам, докато не доведа нещата докрай и не постигна желаната цел.

Проектът е едно, но реализацията е нещо съвсем различно. Крайната цел може да ти коства много жертви. Затова трябва да се замислиш добре дали това е нещото, което искаш и дали то си заслужава. Със сигурност не бих хвърлила толкова усилия в проект, който не е важен за мен.

Актрисата Нели Чунчукова е родена в Пазарджик. Участва в “Рамбо - последна кръв”, дубльор е на Мила Йовович в “Хелбой”. Изиграва емблематичната роля на нимфоманка в “Откраднат живот” и на любовницата Веска в “Пътят на честта”. Печели два конкурса за красота и един за модели, след което работи като модел в Милано, Париж, Индия, Китай. Дефилира за световноизвестни марки като GUESS, Mango, H&M, Zara, Gap, Givenchy, Victoria’s Secret.

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Dima Ivanova

29.03.2020 | 13:45

чудесна статия

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?