1553

Книга срещна пациентка с доктора, спасил живота й преди 13 години

Аплодисменти, сълзи и щастие на премиерата на романа “Горда” на Ива Стоянова

13 години след животоспасяваща бъбречна трансплантация пациентка прегърна доктора си. Трогателната среща се случи на премиерата на романа на Ива Стоянова “Горда”, който е написан по действителен случай.

“Валя и проф. Любомир Спасов са прототипи на двама от героите в романа ми. Щастлива съм не само , че успях да разкажа историята им, но и за това, че ги срещнах след толкова години и те развълнуваха по неповторим начин гостите на премиерата на книгата ми”, разказа Ива Стоянова, приятелка на "Марица".  

“Благодаря ви!“, бяха единствените думи на Валя, която не можа да сдържи сълзите си на възторг и благодарност, а спасителят й проф. Спасов каза развълнуван:

“Удовлетворението да спасяваш живот е несравнимо усещане, което съм горд, че съм изпитвал стотици пъти. За съжаление, след спирането на трансплантациите у нас, много българи немили – недраги се молят за живота си в чужбина. Надявам се да се върне разумът и грижата към сънародниците ни в нужда и отново да спасяваме живота на българи в България“, каза д-р Спасов. 

Романът “Горда” на Ива Стоянова разказва за две момичета на една възраст, които порастват в семейства с различен социален статус, с различни проблеми, с различна ценностна система. Едното е реален образ, а другият е изграден от действителни истории на момичета и семейства, с които животът е сблъсквал авторката.  

“Горда съм, че “Горда” вълнува и трогва! Благодарна съм за доверието на действителните ми герои и за това, че получих много позитивна енергия от читателите, които могат да видят и себе си в историята“, добави Стоянова. 

В момента Ива Стоянова подготвя заедно с легендарната Нешка Робева нейната биографична книга.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?