71

Китарният фестивал влиза само в една зала заради ковид

Концертите от Plovdiv GuitArt Festival, който започва утре вечер, ще бъдат само на една локация - фестивален клуб Bee Bop Café. Мярката е породена от усложнената ситуация с ковид. Първите два концерта трябваше да са в залата на БНР, но е решено, че тя е много затворена. 

В Bee Bop Café част от публиката може да е отвън. Залата има стрийминг канал в You Tube и концертите ще бъдат пускани по него. Всички вече закупени билети важат без презаверка за новото място.

Лекциите и международния конкурс също ще са там. Само един майсторски клас ще се проведе в АМТИИ.

Голямото китарно събитие започва утре вечер и продължава до 7-ми ноември. Фестивалът ще предложи концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници. 

В програмата участват световно известни китаристи - Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други.

Интересни са и българските групи и изпълнители, заложени в програмата: „Цинга Манга Фънк“, „Pop&Rock Meets Jazz“, „Александър Леков Трио“ и други. 

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?