Китаристът на Стинг идва в Пловдив

След гостуването си през 2012-а с феноменален концерт на Античния театър, през ключовата  2019 г. Доминик Милър избра Пловдив за единствената дестинация на Балканите от световното си турне. На 16 март в Дома на културата „Борис Христов“ китаристът на Стинг ще представи под тепетата последния си албум "Absinthe", с който изключителният музикант добавя още един връх в соловата си дискография.

Вече 28 години Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Той е автор на едни от най-големите хитове на звездата - Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и др. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г.

Роден е в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик  учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Работил е с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и редица други легенди.

„За първи път срещнах Доминик и Майк през 2012 г. благодарение на Дорина Маркова. Признавам, че по това време, някои ключови факти от биографията на тези титани ми бяха убягнали, но впоследствие осъзнах, че това ми даде възможност за един непринуден, дълбок и лишен от предразсъдъци контакт, присъщ за хора, които не вървят напред с биографиите си.

Хора, които говорят малко, но казват много и не пред микрофоните на журналистите. С две думи - моите хора.  Музиката беше само повод, втори план, извинение дори. Театърът, Градът, Ракията, Лютеницата и хилядите вперени погледи в продънилите се от дъжд небеса, бяха истинската причина за думите на Дoминик – I WILL BE BACK PETER“, разказва организаторът на концерта Петър Салчев.

На 16 март 2019 г. Доминик ще подели сцената на Дома на културата „Борис Христов“  в Пловдив с още един от колосите на съвременната поп култура – Майк Линдъп от легендарните LEVEL 42, както и :

Никола Фижман – бас

Сантиаго Ариас – бандеон

Жив Равиц – ударни 

Проектът се осъществява от Сдружение за култура и образование Милчо Левиев с подкрепата на Община Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?