4020

Кирил Матеев впечатлява с приказни скулптури в Пловдив

Изявеният български скулптор Кирил Матеев се завръща под тепетата с бляскава изложба, която ще впечатли и най-взискателните критици. От 9 април до 4 май 2024 г. ще можете да разгледате изложбата "От масата" в пловдивската Галерия ГОТИ.

Публиката ще има възможност да се потопи в емоционалния свят на твореца чрез една изключителна селекция от най-новите му скулптури и рисунки. Кирил Матеев е познат на своята публика с характерен стил. Вълнуващата игра на форми и идеи, присъстваща в много от неговите произведения, съчетава символика, чувствени емоции и красота.

Неговият неповторим художествен изказ превръща материала - камъка и метала - в разказ, наситен с майсторство и творческа страст.

Вернисажът и срещата с автора е на 9 април от 18.00 часа.

Кирил Матеев е роден 09.05.1954г. в Шабла.  Завършва Художествена Гимназия в София а през 1981г. завършва и Национална художествена академия в София със специалност скулптура. Доцент е в НХА. Има над 15 самостоятелни изложби. Участва и в много общи изложби в страната и в чужбина и е носител на редица награди.

Негови творби притежават всички значими галерии в страната и са част от частни колекции в Канада, Франция, Германия, Аржентина, Русия, Китай и др. Живее и работи в София.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Breks

Breks

08.04.2024 | 14:29

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:------ https://e.vg/alman

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?