Киномания в Пловдив от 15.11 до 28.11

От 15-ти до 28-ми ноември 2019 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе 14-тото издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив. Световната кинопанорама е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България, а тази година изданието в Пловдив ще продължи цели 14 дни с 28 заглавия. 

На КИНОМАНИЯ ще видим премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кино - последните хитови заглавия произведени в Европа и отвъд океана, български, детски, музикални, документални филми и класики. 

Кинопанорамата ще бъде открита с филма на Мариус Куркински „Засукан свят“. Едновременно режисьор и актьор, наред с Камен Донев, Ана Пападополу, Димитър Рачков и други, Мариус разказва за Милю – антигероят, за Милю - малкият човек, който в целия си живот се бори със засукания свят, в който живее.

В рубриката “Фестивал на фестивалите” зрителите под тепетата ще могат да гледат новите филми на гении като Уди Алън, Андрей Кончаловски и Педро Алмодовар. “Грехът на Микеланджело” на Кончаловски е завладяващ размисъл за агонията и екстаза на личното величие, както и за проникновената хуманност отвъд легендата на Ренесанса. 

Забавен и очарователен пък, “Един дъждовен ден в Ню Йорк” е новият филм на Уди Алън, определян като най-романтичният от години насам и заснет виртуозно от трикратния носител на „Оскар”, асът на камерата Виторио Стораро. 

“Болка и величие” е новата творба на неповторимия Педро Алмодовар. Всички филми на режисьора са не просто лични, а и изповедни, но нищо не може да ви подготви за емоционалната разголеност на тази хипнотизираща драма за съжаленията и емоционалните пропадания на застаряващ кинорежисьор. Работейки отново с твореца, направил го звезда, Антонио Бандерас прави най-нюансираната и чувствителна роля в цялата си кариера.

В рубриката попада новият и най-дръзкият филм до момента на Тайка Уайтити (“Момче”, “Какво правим сред сенките”, “Тор: Рагнарок”) - “Джоджо Заека” със Скарлет Йохансон и Сам Рокуел. Поразително развенчаване на фашисткото мислене и породеното от него насилие, филмът започва като хаплива сатира, но постига неочаквано емоционално въздействие. “Черната птица” пък със Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет е римейк на филма на Биле Аугуст от 2014 година “Безмълвно сърце”. Неизбежно медитирайки върху мъката, филмът всъщност е една медитация върху величествената и деликатна ценност на живота.

В рубриката “Киното и неговата история” истинските киномани ще могат да се насладят на няколко шедьовъра - “Бъч Касиди и Сънданс Кид” (1969), “Волният ездач” (1969), “Пощальонът” (1994), вторият римейк на “Роди се звезда” (1954) с Джуди Гарланд, “Хамлет” (1990) на Франко Дзефирели и документалния “Андрей Тарковски. Киното като молитва”.

За най-малките почитатели на киното също за предвидени  интересни заглавия - “Момчето и пеликанът”, “Петсън и Финдъс 2 – Най-хубавата Коледа”, “Рока променя света”, “Чекър Тоби и тайната на нашата планета”. 

Информация за още много интересни заглавия и пълната програма на Киномания в Пловдив очаквайте утре четвъртък /7.11/. В петък от 16:00 часа ще започне и продажбата на билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg  и kinolucky.com

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?