Следвайте ни

Киномания показва вълшебния свят на Пабло Неруда в "Пощальонът"

Класиката "Пощальонът" може да гледате днес от 18,30 часа на 14-тото издание на Киномания в ucky Дом на киното в Пловдив. 

Когато през 1952 г. живеещият в изгнание чилийски поет Пабло Неруда се установява на тихо островче в неаполитанския залив, писмата на негови почитатели се оказват толкова много, че шефът на пощенската станция наема човек – Марио, наглед смотания син на местен рибар, за да му доставя пощата. В началото Марио е просто замаян от славата на Неруда, който внимателно реагира на опитите на младежа да завърже разговор. Скоро поетът вече учи Марио на метафори, а когато пощальонът се увлича по Беатриче, красивата, но сдържана дъщеря на местния кръчмар, Неруда се съгласява да му помогне да спечели сърцето й с думи. Един от най-лиричните филми в историята на киното!

От 20:45 часа е началото на “Черната птица” с участието на Сюзън Сарандън и Кейт Уинслет. Филмът e по сценарий на Кристиан Торпе – автор и на сценария за филма на Биле Аугуст “Безмълвно сърце” от 2014 г., на който този филм е римейк. Новият филм предлага задълбочен поглед към противоположните настроения на болна жена и на близките й, с хумор, топлота и затрогваща човечност. Неизбежно медитирайки върху мъката, “Черната птица” дава шанс на персонажи от три поколения най-после да разрешат отдавнашни семейни спорове. Това не е филм за евтаназията, а за величествената и деликатна ценност на живота.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg. 

Киномания е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?