46

Кай, Рей и Лео Гергови идват за Камерния фест

Талантливото музикално семейство на диригента Росен Гергов ще участва в новото издание на Международния фестивал на камерната музика. Неговите синове Кай, Рей и Лео Гергови ще изпълнят Бах, Моцарт, Шопен и Панчо Владигеров на 3 юни от 19.30 часа в Концертната зала на АМТИИ.

Най-старият пловдивски фестивален форум започва на 26 май до 16 юни. За втори път организатор на Международният фестивал на камерната музика се организира от от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”.

Откриването е на 26 май от 19.30 часа в Етнографския музей с концерт на корейския виолончелист проф. Ил-Се Лий и пианистката Джи-Еун Парк. Двамата ще изпълнят соната за чело и пиано от Бетовен.

Вторият концерт от фестивала ще е на 30 май от 19.30 часа. Тогава ще чуем концерт на известната финландска цигуларка Река Силвай. Тя е от австро-унгарски произход и е дъщеря на прочутия цигулар Геза Силвай. С нея ще свири друга финландска изпълнителка - пианистката Анна Елина Кувая. Те ще изпълнят 4 хуморески за цигулка и пиано от Карл Екман.

В концерта на 5 юни в къща "Верен Стамболян" участват тримата австрийски обоисти Себмастиан Брайт, Йозеф Беднарик и Себастиян Сима.

Международният фестивал на камерната музика е най-старият фестивал за камерна музика в Европа и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив. Първото му издание е през 1964 г.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?