Следвайте ни

Картини на Майстора ще плуват на Гребната

Проектът „Плаващи картини сред водата – провокирай въображението“ ще потопи известни творби на Владимир Димитров – Майстора във водите на Гребната база.

На 15 юни пловдивчани ще се насладят на артистичната плуваща ленд-арт инсталация "Девойка със слънчогледи", на танцови етюди "Живите картини на Майстора" и на лазерната програма "Светлините на боята". Шареното шоу ще изобрази произведенията на великия артист върху диодни видеостени чрез най-съвременните технологии.

Освен мащабният воден екран, вниманието на публиката ще бъде привлечено и от автентичната българска музика, която е подбрана като фон. А танцов театър на брега ще пресъздава елементи от българския бит и култура, представяйки традиционни ритуали като замесването на Богородичен хляб.

Вдъхновяващ и различен, проектът на режисьора Лозен Йорданов, цели да преплете съвременност и традиция.

Спектакълът e част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и ще се осъществи благодарение на партньорството на Община Кюстендил с Галерия „Владимир Димитров – Майстора”, Общински театър Кюстендил, Регионален исторически музей Кюстендил, Институт по земеделие Кюстендил, местни читалища, неправителствени организации, професионални гимназии.

Габриела Лазарова

Редактор

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Незнайко

27.05.2019 | 17:58
0 1

ПлУващи? С бански или без?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?