Карл Сентанс: Музикантите в Intelligent Music Project са на световно ниво, чакаме ви на 25 септември в Античния театър

Събитието на месеца в Пловдив определено ще бъде концертът на българската супергрупа Intelligent Music Project, която ще разтърси Античния театър в града на 25 септември. Бандата отново ще бъде предвождана от своя звезден вокалист Рони Ромеро, а вчера организаторите съобщиха, че към състава на Intelligent Music Project за концерта в града под тепетата ще се присъедини и вокалистът на Назарет Карл Сентанс, който участва в няколко поредни албума на групата на д-р Милен Врабевски. Сентанс бе част и от звездния състав на IMP в края на май, когато музикантите откриха турнето си в зала С.И.Л.А. в компанията на барабаниста на Рейнбоу и Блек Сабат Боби Рондинели. В специално интервю за marica.bg острието на легендарните Назарет сподели спомените си от Античния театър и от публиката в Пловдив.

 - Голяма изненада е, че отново ще те видим на пловдивската сцена! Как те кара да се чувстваш това? 
 - Радвам се, че ще участвам на този концерт. Приех поканата на Милен с удоволствие. Наистина се чувствам добре в групата, момчетата и Лина са много готини, прекарваме си страхотно и затова нямам търпение да ги видя отново в Пловдив. А Античният театър си го спомням много добре – преди 3-4 години свирихме там с Назарет! Страхотно място е!

 - Какво си спомняш от последния концерт на Intelligent Music Project в Пловдив в края на май?
 - Спомням си всичко! Това беше първият концерт от лятното ни турне, както и моето първо участие на живо с групата. Спомням си, че преди да започнат репетициите за обиколката ни, не знаех какво да очаквам. В момента, в който момчетата засвириха, обаче, разбрах, че си имам работа с музиканти на световно ниво! Толкова е лесно да се свири с тях! И е толкова лесно да си част от толкова професионална продукция – единственото, за което трябва да мислим ние, музикантите, е за представянето си на сцената. Пловдив даде много силен старт на „The Creation Tour 2021“, а сега ще закрием лятното му издание отново там. Очаквам да е поредното незабравимо преживяване за мен и за публиката.

 - Вече имаш доста концерти на една сцена с Intelligent Music Project – изглежда вече си важна част от проекта. Така ли се чувстваш?
 - Да, определено. Аз съм част от пътя на Intelligent Music Project от много отдавна – още от третия албум на Милен Врабевски “Touching The Divine”. До тази година работата ми в продукцията беше само студийна, а сега се пренесе и на сцената, което ме радва, защото, както споменах, музикантите в проекта са на световно ниво!


 - А какви са отношенията Ви с българските музиканти, когато не сте на сцената?
 - Ужасни! (смее се) Шегувам се, разбира се – това са наистина едни от най-готините хора, които съм срещал в кариерата си! Удоволствие е да ги познавам.

 - Твоите колеги от Назарет знаят ли за Intelligent Music Project?
 - Да, знаят, разбира се – аз работя с IMP още преди да бъда поканен за вокалист на Назарет.

 - Д-р Милен Врабевски е популярна фигура в България – какво знаеш за неговата дейност? 
 - Знам, че Милен прави много хубави неща за страната си, а едно от тях е да инвестира и да помага на младите – да им дава надежда да постигат мечтите си. Високо оценявам и адмирирам неговата работа!


 - Как се отрази на работата ти Covid19?
 - Масово се отрази и на мен, и на колегите ми. Обикновено имахме по 100 концерта на година, а сега са само по няколко. Надявам се, че скоро ще можем да се изявяваме както преди пандемията. Intelligent Music Project е една от малкото групи, които не се страхуват да правят концерти на 50% капацитет на залите. Доколкото познавам Милен, той би направил концерт дори и с 30% капацитет, ако властите позволяват това, разбира се – защото музиката за него е кауза!

 - Разкажете повече за предстоящото шоу на 25 септември в Античния театър.
 - Феновете на групата трябва да са сигурни, че шоуто ще е невероятно – както винаги – ще има много страст, енергия, много рок и още по-добър звук! Нека хората да не се страхуват да дойдат и да ни гледат на живо, защото организаторите ще осигурят безопасността на присъстващите, спазвайки всички мерки и препоръки на властите, за да направят преживяването на всички безопасно.

 - Скоро предстои да излезе първият Ви солов албум. Кога да го очакваме?
 - Да, албумът носи името “Electric eye” и ще излезе на 19 ноември 2021, за което съм много развълнуван! Който проявява интерес към него, може да следи социалните ми мрежи!




Билети за концерта на Intelligent Music Project & Рони Ромеро feat. Карл Сентанс може да закупите от Eventim и Grabo!

Билети в Eventim: ТУК

Билети в Grabo: ТУК

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?