46

Карбовски води "Крава" в Дома на културата

Спектакълът "Крава" от Мартин Карбовски ще могат да гледат пловдивчани на 8 януари. Постановката ще се играе от 19 ч. в Дома на културата.  

"Крава" е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, деструктуриращ логиката на миналото. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден.

Герой в спектакъла е кравата Мелпоменка, но историята й е писана по истинския случай на пернишката чифтокопитна Пенка, която преди няколко години премина българо-сръбската граница. Крава на пловдивска сцена няма да има.

Авторовото постижение в "Крава" е подходът към текста - като мантрите на електронното общуване и политическият шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология.

Реално "Крава" е метафора на социално-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат, гарантиран от вулгарния инцест на интересите на дребния човек с патологичната политическа грубост на съвремието.

Ролите са поверени на младите актьори Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Тодор Кирилов, Симеон Димов, Любослав Неделчев, Антоан Петров - Анди.

Повече за събитията под тепетата днес и в следващите дни, четете в "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?