Следвайте ни

Капана тръпне в очакване на 6Fest

viber icon

На 27 и 28 септември творческият квартал Капана ще посрещне четвъртото издание на уличния фестивал 6Fest. В петък, на 27 септември, ще се състои специалният формат “Нощ на историите”. В него местни творци от Града под тепетата ще разказват лични и семейни истории. Основната фестивална програма ще бъде в събота, на 28 септември, със съвременен цирк, спектакъл с марионетки, улична магия, парад на кокили, огнено светлинно шоу и куклен театър. Ще участват Театър на огъня и сенките Fireter, цирк “Играчка-Плачко”, Вариете План Б, Театрална компания “SoulMade", Quick Hands Project, Куклен Театър "Мале-мале" и др.

6Fest се появява през 2017 г. като Международен фестивал за градски изкуства и щастие в Габрово, за да обогати карнавалната традиция на Столицата на хумора. Създател на 6Fest и "Нощ на историите" е културният мениджър, журналист и писател Момчил Цонев, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. Заради културния му принос към родния град Габрово Момчил Цонев е отличен и в шестото издание на инициативата за млади успели българи “40 до 40”. Входът за събитието ще бъде свободен. Проектът „Фестивал за улични изкуства 6Fest в Капана” е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата.

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Алена, хорскопаджийка

Алена, хорскопаджийка

07.08.2019 | 21:02

До 26 септември Луната ще навлезе в ретроградна фаза, от което планетите ще се разместят, кучетата ще завият и децата ще проплачат. Следователно няма да могат да се засмеят на спектакъла на габровеца.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?