Канят малките художници да рисуват Стария град

Общинският институт „Старинен Пловдив” дава възможност на талантливите деца на България да се включат в онлайн конкурс по рисуване, като проявят своя фантазия. В конкурса, който се провежда онлайн, могат да участват деца на възраст от 7 до 14 години от цялата страна. 

Целта на  инициативата "Старинен Пловдив през детските очи" е да предизвика децата да нарисуват харесвана от тях, интригуваща ги  забележителност или преживяна емоция в Стария град на Пловдив, обясниха вчера от Община Пловдив. Ограничения няма. Очакват се творби от различните видове и жанрове на изобразителното изкуство, изпълнени с различни материали и техники -живописни, графични, пластични или смесени. 

Условията за участие в конкурса могат да бъдат открити в сайта www.oldplovdiv.com, а конкурсните творби и възникнали въпроси се очакват на електронна поща [email protected]

По традиция ОИ „Старинен Пловдив” организира ежегодно „Празник на детето в Стария град“. Заради кризисната ситуация събитието не може да се проведе реално. От Института обаче подчертават, че изключително много държат децата да се почувстват съпричастни с културно-историческото наследство на Пловдив.

Срокът за участие в конкурса е до 17:30 ч. на 27.05.2020 г. Със  селектираните художествени произведения ще се организира виртуална изложба. Нейното откриване ще бъде на Международния ден на детето 1 юни. 

„Търсите изява? Обичате предизвикателството? Посетете сайта ни, разровете спомените, яхнете въображението си и се залавяйте за работа!”, приканват от екипа на „Старинен Пловдив”. 

"За да спазим епидемиологичните мерки в страната и с цел улеснение на участниците, предоставяме информацията, че всички управлявани от ОИ „Старинен Пловдив” обекти могат да бъдат разгледани  на  http://oldplovdiv.com/zabelejitelnosti.

Снимки можете да откриете и в профилите ни PlovdivOldtown /official/ в социалните мрежи", препоръчват от Института. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?