Кандидатстваме за 1,5 млн. лв. по Норвежката програма

Община Пловдив ще кандидатства с проекти за 1,5 млн. лева (750 хил. евро) по Норвежкия финансов механизъм за иновации и опазване на културното наследство. Вече са сформирани две работни групи, които да подготвят документацията за начинанията, съобщи зам.-кметът по културата Пламен Панов.

Едната експертна група ще предприеме действия по дигитализацията на културното наследство и ще кандидатства за 350 000 евро. С част от средствата ще бъде закупен нов скенер за външна дигитализация на сградите в Стария град.  

Другата работна група ще представи проект за развиване на иновации в културното наследство – виртуални разходки, 3D, мапинг и цифрови технологии. Екипът е съставен от експерти на музеи, библиотеки, галерии и „Старинен Пловдив“ и е на стойност 400 000 евро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
paul

paul

27.01.2020 | 05:35

Здравейте, това е да информирате широката общественост, че Хосе Луис, частен кредитор, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ от 3000 евро до 100 000 евро. Ние предоставяме заеми с 2% лихва на физически лица, фирми и компании в ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?