Камерна сцена стартира без публика с афристката Деница Димитрова

Платформата "Камерна сцена Пловдив" стартира своя 12-ти сезон тази вечер с първия от двата планирани концерта през април. Тя е един от проектите на сдружение за култура „Милчо Левиев“. 

Поради ограниченията, свързани с Ковид – 19, организаторите правят следните промени:

Домакин на събитията ще бъде АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Начален час 20.00 ч.

Събитията ще бъдат проведени без публика с ОНЛАЙН премиери, излъчени на страниците на академията и Камерна сцена Пловдив, със специалното участие на Деница Димитрова – арфа.

Тази вечер 8 април от 20.00 часа на сцената на АМТИИ ще се срещнат няколко поколения съвременни класически артисти в необичайната комбинация от арфа, виола и флейта.

Бертен Д'Оландер - флейта (Белгия)

Раиса Запрянова –виола (България) 

Деница Димитрова – арфа (България) 

Тримата инструменталисти имат широка концертна изява в редица фестивали в Европа, Япония, Китай и САЩ. За първи път триото се събира в общ проект за да открие дванадесетия сезон с концерт от платформата Камерна сцена Пловдив. Световни премиери в програмата са произведенията на българския композитор Велислав Заимов – Соната за флейта и виола ( 2020) и Уилфред Уестерлинк – Дуо за виола и флейта. 

При изпълнението на Квартет за флейта, виола, арфа и чембало от Велислав Заимов музикантите ще си партнират с доц. д-р Велислава Карагенова – преподавател по пиано и чембало в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” –Пловдив. 

Концертът се реализира в колаборация с Международен Младежки Фестивал „Кръстопът” - АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив. 

Камерна сцена Пловдив – 12-ти сезон се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?