Камен Воденичаров в премиера на нашия театър

Камен Воденичаров е гост в новата постановка на пазарджишкия Драматично-куклен театър „Константин Величков”. Премиерата на „Бутилка оцет” ще бъде на 5 април, Велики четвъртък, на Голяма сцена от 19.00 часа, а зрителите ще могат да я видят и на 18 април.

Спектакълът е авторски на проф. Румен Рачев по мотиви от едноименната новела на Петко Симеонов. Сценографията е дело на Петьо Начев, музиката на Димитър Христов.  оживява с костюмите на Елис Вели и куклите на Мила Великова.

Трима приятели предприемат вълнуващо пътуване с цел – пренасяне на бутилка оцет. Странните неща, които им се случват ги довеждат до метаморфоза на мисленето и те, като че ли извървяват дългия път от примирението до тихия протест на човешкото достойнство.

Смешно-тъжна сатира на житейската философия на наивните, честни и добри хора от моето поколение, живели „вчера“, живеещи „днес“, а може би ще доживеят и „утре“.

„Бутилка оцет” е втората премиера на пазарджишкия театър, първата беше в края на януари - „С любовта шега не бива”.

Директорът на театъра Александър Жеков съобщи, че до дни ще излезе и спектакълът за деца „Храбрият оловен войник”, по който работят в момента. Неговата премиера трябва да е на 20 април.

В началото на май пък ще започнат още един детски спектакъл - „Веселото магазинче”, който се прави от гостуващия режисьор Лео Капон.

Гвоздеят на постановъчната работа за тази календарна година ще бъдат постановките на щатния режисьор Владлен Александров, който трябва да прави „Хитрините на Скъпен” на Молиер. Постановка в театъра в Пазарджик ще прави и Теди Москов,  но още не е уточнено заглавието, защото става дума за авторски спектакъл, допълни Александър Жеков. По думите му вВ края на годината, през последното тримесечие, би трябвало режисьорът Петринел Гочев да направи „Фуенте Увехуна” - един прекрасен текст от испанската класика. Директорът не изключи възможността да се случат още няколко постановки, главно на камерна сцена. Едното от тях със сигурност ще бъде детски спектакъл, ориентиран към коледно-новогодишната кампания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?