Калуди продава гласа си заради ремонт на тоалетни

Миризливите тоалетни в Концертна зала принудиха новия директор Калуди Калудов да продаде световноизвестния си глас, за да събере пари за ремонт. Кризата е ударила жестоко Операта, няма пари дори за калъфи на овехтелите столове в салона. Тенорът е измислил сигурна схема - искаш бис, плащаш. Искаш два - двойно. Билетите също са антикризисни - от 5 лева до безкрай. Част от парите ще отидат и за закачалки в гримьорните на артистите. В момента те хвърлят сценичните си костюми по сандъците. Унизително е да нямат условия да работят хората, казва маестрото. Той ще пее заедно с баритона Иван Кабамитов на 25 октомври. Вторият концерт е в Деня на народните будители, и след това - всяка неделя.

Няма нищо странно и срамно, правил го е великият Енрико Карузо за банкерите.

За тях е било голяма чест да им пее той, обяснява Калудов. И не крие, че иска и за българските спонсори да стане въпрос на престиж финансовата им помощ за изкуството.

Хазната на осиротялото Оперно-филхармонично дружество Калудов ще пълни и с такси за прослушвания. Мераклиите да работят в музикалната институция са стотици. Въпреки това няма бас, затова ще се наложи да се внесе певец, вероятно от Полша.

За първи път от доста години насам Операта ще радва почитателите си почти през ден през октомври. След „Аида" на Античния театър на 11 октомври ще пее сопраното Цветелина Младжанска. След това ще има три детски спектакъла „Ян Бибиян". Ще свири виртуозът на пианото Георги Черкин. Ще гледаме „Риголето" и „Любовен еликсир". На 18 октомври е гастролът на италиански изпълнители, които идват специално да пеят за пловдивчани.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?