Калуди Калудов, Оперно-филхармонично дружество - Пловдив: Плащаме от приходите, няма друг изход

Ние нямаме щатни постановчик и диригент и за да се случи едно представление нямаме изход, освен да поканим гост-артисти. Плащам им хонорарите от приходите от представленията и концертите. После изпращам тези документи в Министерството на културата. Когато възстановят сумите, ще им ги приведа обратно. Поел съм риска и знам, че може да бъда наказан, но в крайна сметка трябва да разберем, че изкуство се прави с пари. На нас ни е отказано право на съществуване и всичко се държи на временни решения, на закърпване тук и там. В такава ситуация е невъзможно да се работи, защото и без това гостуващите диригенти идват за смешни за европейските стандарти хонорари. Да ми отпуснат 5-6 щата свободни, ще си назначавам временно хората, с които работя, след като има проблем с изплащането на хонорари.

Слава богу, тази заповед не успя да свали някое от представленията ни. Поради липса на зала играхме на Античния и се случиха прекрасни спектакли.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Русан

Русан

24.10.2009 | 08:24

Цяло геройство е да правиш опера в Пловдив. Без зала, без пари, и да се молеш за хубаво време за да играеш на открито.Добре, че Гспод помогна с хубаво време.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?