46

Калоян разтяга акордеона за цигански романси и танго

„Нощ на танго и цигански романси“ е името на поредния вълнуващ проект, който ще е на 23 март от 19 часа в зала „Съединение” в Историческия музей. В него участват Калоян Куманов - акордеон, Стилиян Дерменджиев - цигулка, Момчил Караиванов- тенор, Ралица Ботева – пиано, със специалното участие на Нора Маршаха – танц. Това е втора част на проекта от миналата година.

След големия успех на първата част, която се състоя през октомври миналата година със специалното участие на цигуларя маестро Евгений Шевкенов, Калоян Куманов реши да продължи проекта. 

Калоян Куманов е виртуозен акордеонист, който с безгранично любопитство, жар и много талант успява да съчетава разнообразни стилове и музика от различни епохи и да ги свърже със звука на акордеона.

Калоян е възпитаник на  АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, където учи музикална педагогика и акордеон в класа на Георги Митев и Петър Маринов и  хорово дирижиране при главен асистент Димитър Григоров.

От 2008 г. до 2010 г. той е част от акордеонния квинтет на Камерния класически оркестър на Барселона,(OKAB), с който гастролира из цяла Испания.

Проектът „Нощ на танго и цигански романси“ се финансира от община Пловдив е част от Културния календар на града за 2023 година. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?