Следвайте ни

Къци Вапцаров: "Дисни" откраднаха мой филм

viber icon

Шоуменът Къци Вапцаров е на мнение, че от компаниите „Дисни“ и „Пиксар“ са направили филм по негова идея, съобщава вестник "Монитор". Анимацията „За душата“ разказва история, която има много сходства с тази от дипломния проект на водещия – „Добре дошли на Земята“. За това алармира самият той в социалните мрежи.

„История, доста близка до тази в дипломния ми филм "Добре дошли на Земята", който поне три пъти беше по фестивали в Щатите. История, по която написах пълнометражен сценарий и кандидатствах преди около шест години в НФЦ, но не беше одобрена.

Ако беше се случило, преди няколко години щяхме да имаме подобен филм. Радвам се, че поне идеята ми е била достойна за „Дисни“ и „Пиксар“.

"Вследствие на инцидент, душата на Джо е разделена от тялото му и пренесена до „Семинар за душата“ – център, в който душите първо развиват своите интереси и страсти и после се отправят към някое новородено дете. За да се върне на Земята, преди да е станало твърде късно, Джо трябва да работи заедно с другите души, които се обучават“.

Ще го гледам с огромно удоволствие“, написа той в профила си във Фейсбук и показа плаката на продукцията.

Към момента шоуменът обаче няма намерение да си търси правата. Неговото разочарование е насочено по-скоро към НФЦ, тъй като от там не са одобрили проекта му.

В дипломния филм на Къци участват София Бобчева, Христо Терзиев и Светослав Ганчев. Терен за снимките дава София, а продължителността е около 25 минути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?