2374

Животът е класика в LUCKY дом на киното със София Лорен, Мастрояни и Бенедикт Къмбърбач

Днес от 18:30ч. в LUCKY Дом на киното имате възможност да гледате класиката „Брак по италиански“ на Виторио де Сика с участието на Марчело Мастрояни и София Лорен. Сладкарят Доменико приютява проститутката Филумена, за да му бъде едновременно прислужница и любовница. Преструвайки се, че е на прага на смъртта, тя успява да го прилъже да се ожени за нея. Той се опитва да анулира брака, но Филумена му казва, че има три деца, едно от които е негово. Де Сика подсилва почти пиранделовите тонове на оригиналния текст с присъщата си ирония и режисира един от най-успешните си филми. В петия си съвместен проект (от общо 11) великите Лорен и Мастрояни правят едни от най-паметните си роли.

Късната прожекция от КИНОМАНИЯ днес в 20:45 ч. ще бъде на драмата „Наелектризиращият живот на Луис Уейн“. С класовите си противоречия и безкрайна отдаденост на благоприличието, Англия от късната Викторианска епоха неизбежно ражда откровени ексцентрици. Сред тях определено се откроява Луис Уейн – комерсиален художник от висшите класи, обсебен от електричеството и котките. Режисьорът Уил Шарп и неговият съсценарист Саймън Стивънсън елегантно балансират комичния чар на визиите на Уейн, представени находчиво с техните бъбриви котки, с болезнените факти за неговото падение към бедност и лудост. Бенедикт Къмбърбач, забавен и трогателен в главната роля, си партнира с лекота с Клер Фой като неговата съпруга и муза Емили.

Билетите - на касата на LUCKY Дом на киното, а онлайн резервации могат да се правят на kinolucky.com. Цените са 8лв и 6 лв за учащи и пенсионери, а за „Класически удоволствия“ – 7 и 5 лв.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?