46

Живопис и металопластика се преплитат в най-новата изложба на Весела Стаменова - "Предачката"

Весела Стаменова "преде" нишката на Съдбата в новата си изложба, която е нарекла "Предачката". Изкуството ѝ ще бъде представено на пловдивчани и гости на града в най-новото арт пространство в Пловдив - Галерия ГОТИ. Откриването на изложбата ще се състои на 11 октомври от 18 часа.

Весела Стаменова е не просто художник и скулптор. Тя е жена-енергия, жена-хала и нейното присъствие не остава незабелязано. Всеки, решил да посети изложбата и да вникне в творенията ѝ и посланията зад тях ще се увери в това. С еднаква лекота авторката опитомява метала, камъка и живописта, а около нея винаги има аура от добро настроение в съзвучие с името й. 

За своята концепция авторката казва:  "За някои митологии началото на живота започва с изпридането на нишката на съдбата. В този смисъл без предачката няма нито начало, нито съдба и затова нарекох изложбата си "Предачката".

Всичко, което виждаме, преживяваме или усещаме, хората в чиито животи нахлуваме, тези които нахлуват в нашия живот, начините ни на реакция в различни ситуации, правото ни на избор, правилен или не особено, всичко това е нишката на живота. Понякога тя е цветна, графична или даже без цвят, безплътно връзваща душите към реалността, докато дойде време нишката да свърши, да се скъса или да бъде отрязана. Радвайте се на всичките проявления на Нишката, тя е вашият живот, а аз искам да Ви направя съпричастни с част от моята нишка. На всички, които могат да се зарадват, посвещавам!" - Весела Стаменова

На 11 октомври от 18 часа ще се потопим заедно в света на жената-творец, която преде толкова много нишки в света на изкуството, че срещата с нея е празник, а досега с нейното многопластово творчество е радост за душата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?