Следвайте ни

„Жар театър“ празнува 26 години на сцената

viber icon

Днес мим-формация „Жар театър“ става на 26 години. Формацията е водеща в страната ни в направленията невербален театър и пантомима. Артистите поставят спектаклите си на открити пространства и сцени, като съчетават огнен театър, клоунада, кокили и маски. Театрални директори и педагози са Пламен Радев и Елена Пап. 

„26 години се опитваме да държим жаравата разпалена и да не спираме да мислим за Светлината дори когато е най-тъмно.“, споделя екипът на театралната формация.

„Жар театър“ бе главна част от Европейска столица на културата с работилниците, които провеждаше всяка седмица в „СКЛАД“ в Тютюневия град, огненото шоу в коритото на „Пеещите фонтани“, както и с първия по рода си „Айляк парад“, провел се по продължението на Главната улица. Идеята на театралната трупа е той да се превърне в традиционен за града ни, по модел на карнавалите във Венеция. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?