Следвайте ни

Известна илюстраторка гостува с "Човешко плашило"

Пловдивската илюстраторката Стела Драйс откри първата си изложба в родния град. "Човешкото плашило" ще продължи в галерия "Лабиринт" до 30 септември.

След вдъхновяващите срещи с илюстраторките от Португалия и Италия Ана Вентура и Сара Донати през пролетта, проектът на галерия "Лабиринт" за Пловдив Европейска столица на културата „Творчески срещи в Лабиринта“ продължава с гостуването на художничката Стела Драйс. 

Драйс е родена в Пловдив, но от години живее и работи като илюстратор на свободна практика в Германия. Наред с илюстриране на чужди текстове, издава и авторски проекти.

За своята работа Стела Драйс е отличена с многократно. Получава наградата за публикация на град Хаселт, Тройсдорфската награда за илюстрирана книга и златната плоча на биеналето на илюстрациите в Братислава.

Тя показва своите илюстрации на международни изложби.

Изложбата „Човешкото плашило“ носи името на най-новата книга, по която е работила с тект на Микаел Ставарич.

В нея се разказва за доброто и лошото във всеки от нас, и как в различни ситуации едно от двете може да надделее; за съдбата на едно гардже, което решава да отмъсти на хората за техните плашила като построи свое плашило за хората, но вижда, че създаденото от него носи само мъка и тъга...

Утре вечер от 18 часа тя ще направи тридневна творческа работилница с местни автори под същото заглавие, а резултатите от нея ще бъдат добавени към изложбата.

 

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?