Известен драматург се влюби в наша ромка

В лентата Деян Донков изоставя Аня Пенчева заради 19-годишната Сали Ибрахим

Големият режисьор Николай Волев гостува в Пловдив днес. Създателят на едни от любимите ни български филми идва в кино "Лъки Дом на Киното", където от 18,30 часа е премиерата на най-новата му творба - "Извън пътя". В нея Волев разказва историята на български интелектуалец, който зарязва жена си и се влюбва в неграмотна ромка. В залата Волев ще представи и нашумялата си автобиографична книга "Девствената проститутка".  Творческата биография на Волев включва документални и игрални филми, привлекли милиони зрители у нас и в чужбина. Сред тях са култови ленти като „Двойникът“, „Господин за един ден“, „Дом № 8”, „Да обичаш на инат“, „Маргарит и Маргарита“ и "Козият рог" (1994).  

В своя първи изцяло любовен филм - „Извън пътя”, режисьорът е избрал за своя главен герой успешен драматург, който обаче постепенно губи творческото си вдъхновение заедно с тръпката от брака. Дни наред броди с джипа си сред планините и случайно среща прелестна муза. Близостта между застаряващия творец (в ролята Деян Донков) и 19-годишната ромка Салия (в ролята Сали Ибрахим Джуниър) става изпепеляваща, но платонична. Срещата прераства в силна привързаност, а връзката се движи по ръба на бръснача. Тя причинява дълбоко страдание на дългогодишната и предана съпруга на драматурга - актрисата Лидия (в ролята Аня Пенчева).

КАРЕ:

Как Сали стана звезда  

Сали Ибрахим Джуниър е кръстена на баба си Сали Ибрахим - най-известната българска писателка и поетеса от ромски произход, автор е на десетина книги.

Кръстник на младата Сали е Радой Ралин. Момичето расте в читалище „Елит“ в Красна поляна, известно като Център за ромска култура, което е основано от баба . От много малка играе ориенталски танци и белиденс. За кастинга за „Извън пътя“ разбрала от свой приятел.

Сали е участвала и преди това във филми и телевизионни предавания, но в малки роли, предимно като танцьорка. „Този кастинг също беше за епизодична роля на танцьорка и реших да се явя. Избраха ме, но после се оказа, че снимките ще бъдат в Банско, а аз имах ангажименти, и се отказах”, разказва тя.

След време се обадил Николай Волев и предложил да прочете сценария, защото я е харесал за главната роля.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?